Informatie over de saxofoon.

De saxofoon is een van de meest veelzijdige blaasinstrumenten. Zijn geluid varieert van heel zacht, warm en zoet tot stevig en ruig. Daarom kun je met de saxofoon klassieke muziek, moderne muziek, jazzmuziek of popmuziek gaan spelen.

Een saxofoon is bijzonder geschikt als solo-instrument, maar ook als orkestinstrument in een harmonieorkest, saxofoonkwartet, Big Band, jazzensemble, popensemble en zelfs in een rock- of blues band.

De saxofoon is er in verschillende maten. De populairste zijn de altsax en de tenorsax gevolgd door de sopraansax en de lage baritonsax. Kinderen beginnen op de altsaxofoon. Vanaf 14 jaar kun je ook op de tenorsaxofoon beginnen of overstappen.

Een goede, nieuwe studiealtsaxofoon kost rond de €1.000,- Gebruikte studiesaxofoons zijn doorgaans goedkoper en, mits in goede staat, goed te gebruiken. Er zijn wel allerlei merken in verschillende prijscategorieën op de markt.

Veel muziekwinkels en saxofoonspeciaalzaken bieden ook een huurkoopconstructie aan. Daarbij betaal je meestal een bedrag voor een bepaalde periode huur. Als je het instrument daarna koopt, wordt het reeds betaalde huurbedrag in mindering gebracht op de aanschafprijs.

Neem gerust contact met mij op voor meer informatie, advies en hulp bij het zoeken van een geschikt instrument.